Waarom

 
Wat ons drijft is dat we in  relaties altijd op zoek gaan naar beweging. Een situatie is nooit statisch, er is altijd ruimte voor verandering. Verbinding maken met elkaar, open staan voor elkaars perspectief, dat zijn de eerste stappen. Om dat voor elkaar te krijgen, daar stappen we elke dag voor mijn bed uit.
Als arbeidsdeskundige weeg je aan de ene kant de belastbaarheid van de persoon en aan de andere kant de belasting van het werk. Die twee dingen breng je met elkaar in verbinding. Soms is het de werkplek, soms de persoon – vaak is het een combinatie. De oplossing kan zijn: een aanvulling van een kortdurende studie, een stukje begeleiding, gesprekken met een psycholoog om de belastbaarheid van de persoon te verhogen. Soms blijkt de werkplek niet geschikt en praat je met elkaar over afscheid nemen. Dat kan ook een oplossing zijn, zeker als opties buiten de bestaande werkplek betere/andere mogelijkheden biedt.

Waar
lopen we
tegenaan?


Situaties waarin niet naar elkaar geluisterd wordt, waarin het gesprek niet echt wordt aangegaan, bieden de meeste uitdaging om beweging te creëren. De nieuwsgierigheid die wij hebben zou de werkgever dan bijvoorbeeld richting werknemer kunnen hebben. En omgekeerd: van de werknemer naar de werkgever, want er zijn naast rechten ook plichten.


De oplossing?

‘Wij proberen in gesprekken een brug te slaan. Dan zie je dat er best bereidheid is om mee te denken.  Vaak is gebrek aan heldere communicatie al een eerste aandachtspunt. Daarnaast moet je wel weten welke stappen moeten en welke mogen. Dit leggen wij graag aan iedereen uit. Als we maar tot een toepasbare oplossing komen, om vervolgstappen te kunnen zetten.  Het gaat om iemands toekomst!